Spelers

Cora Kreft

Ik hou van verhalen. Verhalen zijn overal: in films, boeken, muziek en theaters. Toneel is mijn manier om een verhaal te vertellen. De directheid en de vluchtigheid maken toneel voor mij een bijzondere gebeurtenis. Als speler, maar ook als kijker. Ik ben in 2012 bij toeval bij ADO-DVS terecht gekomen. Voor mij een goede match. We maken kwalitatief goede voorstellingen (echt!) en werken daar hard voor. Maar er is ook genoeg tijd voor gezelligheid en ontspanning: wij zijn een echte groep amateurs! Het woord amateur komt namelijk uit het Frans en betekent ‘liefhebber’.

Dorien Bennink

Al op de middelbare school ontdekte ik dat theater voor mij een fijne uitlaatklep is. In de huid van een ander kruipen en me inleven in wat mijn personage drijft, maakt toneelspelen voor mij interessant. Helemáál als ik een rol moet spelen die ver van mezelf afstaat, want hoe doe je dat geloofwaardig? Ik ben sinds eind 2008 lid bij Adodvs en mag me dus onderhand een oudgediende noemen. Adodvs is een leuke vereniging die mooie stukken maakt. Dat motiveert om te experimenteren op de vloer en te gaan voor kwaliteit. Tegelijkertijd is er genoeg ruimte voor gezelligheid en napraten aan de bar. Een fijne club om onderdeel van te zijn!

Garmt van der Zel

Mijn ervaringen met theater gaan terug tot de middelbare school waar ik al graag aan toneel deed. Ook in mijn studententijd deed ik aan toneel. Na vele cursussen bij Het Haags Theaterhuis (toen Koorenhuis), sloot ik me aan bij Theatergroep De Zwarte Weduwe, waar ik een aantal producties gespeeld heb om vervolgens nu sinds 2018 te spelen bij Adodvs. Een club van gezellige en gedreven mensen waar ik me gelijk thuis voelde!

Miriam de Hoogh

Ik speel toneel sinds de groep-8 musical op mijn basisschool; daar ben ik verliefd geworden op het theater. Rond mijn 22e heb ik rondvraag gedaan naar een goede en leuke amateurvereniging in Den Haag; een collega beval mij ADODVS aan en daar ben ik aangehaakt. Ik voel me er erg thuis: het is een diverse groep die houdt van gezelligheid, die durft te experimenteren en die ook hard wil werken. Die combinatie vind ik heel fijn: veel lachen op de vloer, maar daarna ook weer serieus aan de slag. Kom vooral eens kijken bij een repetitie!

Nelleke Dohle

In 2015 verhuisde ik in mijn eentje naar Den Haag. Om mensen te leren kennen, ging ik naar de introductieavonden van Adodvs. En wat is dat een goede keuze geweest! Ado is een onwijze leuke club mensen die heel goed serieus werken en gezelligheid kunnen combineren. Tijdens de repetities zijn we druk bezig om het beste uit onszelf te halen, maar daarna is het gezellig tijdens napraten, borrels, weekenden etc. Ik heb al een paar prachtige rollen mogen spelen en hoop dat er nog hele mooie bijkomen.

Niek

Dat ik mij uiteindelijk bij Adodvs heb aangesloten mag een klein wonder heten. Toen ik omstreeks 2016 verhuisde naar Den Haag was ik op zoek naar een nieuwe hobby. Met toneel had ik nog geen doen. Zowel spelen niet als bezoeken. Nadat ik mij op de Haagse amateur theater markt had georiënteerd, kwam ik terecht op repetitieavond van Adodvs. Dit was echt de meest saaie repetitie ooit. Maar echt. Een droge lees-repetitie op de vloer van 1,5 uur lang, gevoelsmatig van 5 uur lang. Maar wat schetste mijn verbazing: bij het drankje achteraf bleek de groep heel gezellig en divers te zijn. Uiteindelijk blij toe dat ik die bewuste donderdagavond heb doorgezet.

Niek Fassaert

Sinds begin 2012 lid van ADO-DVS. Vanaf dag 1 voelde het aansluiten bij deze vereniging als een warm bad. Samen maken we een diverse soorten stukken. Van absurdistisch tot realistisch en van komisch tot dramatisch. Sinds 2006 hou ik mij actief bezig met toneelspelen. Oorspronkelijk afkomstig uit Terneuzen en daar destijds begonnen met het volgen van theatercursussen. Hier gingen we met name aan de slag met improvisatietechnieken. Zodoende heb ik vanaf het begin af aan, door veel met improvisatie bezig te houden, geleerd om tijdens het spelen in het moment te kruipen en het samenspel op te zoeken.

Axel Spiessens

Bram Heijkers

Christof Ephraïm

Foske Meerloo

Herman Taal

 

Jeroen Smit

 

 

Niels Starreveld

 

Sanne Trienekens

 

Sjoerd van Harmelen