Spelers

Axel Spiessens

Dat magische van toneel, die emotionele uitlaatklep, het met elkaar toewerken naar een voorstelling, voorstellingen die vrijwel altijd wel een behoorlijke inhoud hebben (Max Havelaar, Achter gesloten deuren etc.), met bekenden spelen die lid zijn van dezelfde vereniging, maar in feite toch iedere keer weer in wisselende samenstelling omdat niet iedereen iedere voorstelling altijd meedoet, een club die eenieder in zijn kracht zet, serieus/gedreven verdiepen in/spelen van een toneelstuk, het toeleven naar de première, de ontlading na afloop, het plezier van het spelen: Dat alles vind ik sinds 2004 bij Adodvs.

Cora Kreft

Ik hou van verhalen. Verhalen zijn overal: in films, boeken, muziek en theaters. Toneel is mijn manier om een verhaal te vertellen. De directheid en de vluchtigheid maken toneel voor mij een bijzondere gebeurtenis. Als speler, maar ook als kijker. Ik ben in 2012 bij toeval bij ADO-DVS terecht gekomen. Voor mij een goede match. We maken kwalitatief goede voorstellingen (echt!) en werken daar hard voor. Maar er is ook genoeg tijd voor gezelligheid en ontspanning: wij zijn een echte groep amateurs! Het woord amateur komt namelijk uit het Frans en betekent ‘liefhebber’.

Dorien Bennink

Al op de middelbare school ontdekte ik dat theater voor mij een fijne uitlaatklep is. In de huid van een ander kruipen en me inleven in wat mijn personage drijft, maakt toneelspelen voor mij interessant. Helemáál als ik een rol moet spelen die ver van mezelf afstaat, want hoe doe je dat geloofwaardig? Ik ben sinds eind 2008 lid bij Adodvs en mag me dus onderhand een oudgediende noemen. Adodvs is een leuke vereniging die mooie stukken maakt. Dat motiveert om te experimenteren op de vloer en te gaan voor kwaliteit. Tegelijkertijd is er genoeg ruimte voor gezelligheid en napraten aan de bar. Een fijne club om onderdeel van te zijn!

Garmt van der Zel

Mijn ervaringen met theater gaan terug tot de middelbare school waar ik al graag aan toneel deed. Ook in mijn studententijd deed ik aan toneel. Na vele cursussen bij Het Haags Theaterhuis (toen Koorenhuis), sloot ik me aan bij Theatergroep De Zwarte Weduwe, waar ik een aantal producties gespeeld heb om vervolgens nu sinds 2018 te spelen bij Adodvs. Een club van gezellige en gedreven mensen waar ik me gelijk thuis voelde!

Miriam de Hoogh

Ik speel toneel sinds de groep-8 musical op mijn basisschool; daar ben ik verliefd geworden op het theater. Rond mijn 22e heb ik rondvraag gedaan naar een goede en leuke amateurvereniging in Den Haag; een collega beval mij ADODVS aan en daar ben ik aangehaakt. Ik voel me er erg thuis: het is een diverse groep die houdt van gezelligheid, die durft te experimenteren en die ook hard wil werken. Die combinatie vind ik heel fijn: veel lachen op de vloer, maar daarna ook weer serieus aan de slag. Kom vooral eens kijken bij een repetitie!

Niek

Dat ik mij uiteindelijk bij Adodvs heb aangesloten mag een klein wonder heten. Toen ik omstreeks 2016 verhuisde naar Den Haag was ik op zoek naar een nieuwe hobby. Met toneel had ik nog geen doen. Zowel spelen niet als bezoeken. Nadat ik mij op de Haagse amateur theater markt had georiënteerd, kwam ik terecht op repetitieavond van Adodvs. Dit was echt de meest saaie repetitie ooit. Maar echt. Een droge lees-repetitie op de vloer van 1,5 uur lang, gevoelsmatig van 5 uur lang. Maar wat schetste mijn verbazing: bij het drankje achteraf bleek de groep heel gezellig en divers te zijn. Uiteindelijk blij toe dat ik die bewuste donderdagavond heb doorgezet.

Sanne Trienekens

Op mijn 11e ontdekte ik toneelspelen. Onwillig stond ik bij de repetities voor de groep 8 musical, tot ik opeens de smaak te pakken kreeg en los ging. Vanaf dat moment heb ik het nooit meer echt losgelaten, en vanaf 2012 heb deze leuke toneelvereniging gevonden om mijn hobby uit te oefenen. Sindsdien was ik een voorbeeldige schoondochter, een ijzige Lady Macbeth, de jaloerse en doorgedraaide Lea, een hyperintelligent rechtschapen klein meisje, een overspelende edelvrouw en de jongste dochter die alles in haar schoot geworpen kreeg, totdat vaders’ erfenis naar iemand anders ging. Afwisseling genoeg met deze hobby! Nieuwsgierig geworden? Kom kijken!

Bram Heijkers

Foske Meerloo

Herman Taal

Jeroen Smit

 

 

Niels Starreveld

Sjoerd van Harmelen