Over Adodvs

Historie

ADO logo
ADO logo

Adodvs is niet alleen de oudste toneelgroep van Den Haag, maar ook een van de oudste verenigingen van Nederland. Adodvs is ontstaan uit 2 aparte verenigingen: A.D.O. (Alles Door Oefening) en D.V.S. (Door Vriendschap Saamverbonden). A.D.O., de oudste, is opgericht op 29 mei 1897. Na een aantal succesvolle jaren liep het ledenaantal van A.D.O. terug. In 1930 werd daarom besloten om te fuseren met het kleinere D.V.S., opgericht in 1911. De naam ‘Adodvs’ was een feit!

Meer over onze geschiedenis weten? Klik hier.

Producties

Bij Adodvs draait alles om de producties die we maken. Dat betekent dat we tijdens onze repetities altijd aan een voorstelling werken. We huren voor elke productie een andere regisseur in. Een repetitieproces duurt zo’n 6 maanden en we spelen elk jaar minstens 1 voorstelling.

We repeteren op donderdagavond, van 20.00 tot 23.00 uur in Vrij Theater:

Noordwal 484
2513 DT Den Haag

Iedereen kan meedoen

Aan het begin van elk repetitieproces zijn er 2 aftrapbijeenkomsten. Tijdens deze avonden kunnen spelers kennismaken met de regisseur. (Potentiële) nieuwe leden kunnen komen sfeerproeven en kijken of ze mee willen doen. Adodvs doet niet aan audities: iedereen die wil spelen en beschikbaar is tijdens de repetitieperiode kan meedoen. We zoeken vervolgens een stuk dat aansluit bij de omvang van de spelersgroep.

Voorstellingen op locatie

Meestal zijn onze voorstellingen op locatie. Dat wil zeggen dat we een geschikte plek zoeken bij het stuk dat we op dat moment spelen. Dat kan een theater zijn, maar dat hoeft niet. Zo hebben we al eens in de MegaStores gespeeld, en in het oude gebouw van de Hoge Raad.

Zie hier voor een overzicht van onze recent gespeelde voorstellingen.

Lid worden?

Denk je erover om lid te worden en wil je een keer komen kijken bij een repetitie? Stuur een e-mail naar info@adodvs.nl, dan nemen we contact met je op.

Adodvs in de prijzen

Bij Adodvs maken we graag goede producties, toen én nu. Hierdoor wonnen we al verschillende prijzen en daar zijn we trots op.

Zie hier voor een overzicht van de prijzen die we wonnen de afgelopen jaren.