Benefietvoorstellingen Toneelgroep Adodvs leveren € 1400 op

De aardbeving op Midden-Java op 27 mei jl. was voor Toneelgroep Adodvs aanleiding om twee benefietvoorstel-lingen toe te voegen aan de reeks voorstellingen, waarvan op 26 mei jl. de première plaatsvond.

Het door Ger Thijs geschreven stuk, gebaseerd op het beroemde boek van Multatuli, verbeeldt het leven in het Java van de 19e eeuw, waar het besef van onderdrukking en machtsongelijkheid zich bij een enkeling steeds meer begint op te dringen.

Alle betrokkenen hebben belangeloos meege-werkt. Zo heeft auteur Ger Thijs, die de eerste benefietvoorstelling bijwoonde, afgezien van de auteursrechten en heeft het Indisch Huis de ruimte gratis ter beschikking gesteld.

De twee benefietvoorstellingen en de inzameling tijdens de overige voorstellingen hebben in totaal € 1400 opgebracht. Dit werd na afloop van de laatste voorstelling officieel bekend gemaakt door de voorzitter van Adodvs, Floor Schipper, en de bestuursvoorzitter van Het Indisch Huis, Peter Pichel. Het door de notaris Doorduyn vastgestelde (en naar boven afgeronde) bedrag is overgemaakt naar giro 555, van de samenwerkende hulporganisaties, ten behoeve van de slachtoffers van de aardbeving op Midden-Java. De gemeente Den Haag heeft toegezegd het bedrag te verdubbelen.

Haghespel, juli 2006